Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρόικα

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρόικα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλειψη γνώσης και κατανόησης του τρόπου λειτουργίας των θεσμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδίδει η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους κυβερνητικό «δάκτυλο» πίσω από την απόφαση για αναβολή επίσκεψης στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας. Η αντιπαράθεση, που άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν και γνωστοποιήθηκε η αναβολή της επίσκεψης, συνεχίστηκε και χθες σε υψηλούς τόνους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσκόλληση σε θεωρίες συνωμοσίας και επίκληση εξωφρενικών και απίστευτων ισχυρισμών. Είχε προηγηθεί η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή, ο οποίος ανέφερε ότι η αναβολή της επίσκεψης της εν λόγω επιτροπής ήρθε ως αποτέλεσμα παρέμβασης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Από τις Βρυξέλλες, λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του κ. Σουλτς δήλωσε πως η απόφαση για αλλαγή του προγράμματος της επιτροπής ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Από την Κουμουνδούρου συνέχισαν, πάντως, να εγκαλούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «αντί να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας, προσπαθούν να τη θάψουν για να μη χαλάσουν οι μνημονιακές φιέστες». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης ανέφερε σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει σημαία το σχέδιο πορίσματος της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς, όπως πρόσθεσε, είναι κόλαφος για την τρόικα και το Μνημόνιο και «αντί να γίνει όπλο στα χέρια της Ελλάδας για να αναδιαπραγματευτεί και να αλλάξει αρνητικούς όρους του Μνημονίου και την αρνητική πολιτική που ασκείται, γίνεται προπαγανδιστική προσπάθεια να θαφτεί».

Τα εξοπλιστικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προετοιμασία για την κατάθεση πρότασης νόμου για την ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Χθες, για το θέμα αυτό συνεδρίασε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η εσωτερική διαβούλευση για το τελικό κείμενο της πρότασης. Παράλληλα, θα ζητήσουν την άμεση σύγκληση των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή