Τέλος το 25ευρω με φόρο στα τσιγάρα

Τέλος το 25ευρω με φόρο στα τσιγάρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενούς στα δημόσια νοσοκομεία και στην αύξηση, ως ισοδύναμου μέτρου, της φορολογίας των τσιγάρων και άλλων ειδών καπνού κατά πέντε λεπτά του ευρώ, κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η απόφαση ελήφθη μετά τις έντονες αντιδράσεις οι οποίες είχαν προκληθεί για την εφαρμογή του μέτρου, όχι μόνον από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, που επέμενε στην κατάργησή του. Μάλιστα, η απόφαση με την οποία καταργείται το νοσοκομειακό εισιτήριο θα ισχύσει άμεσα, καθώς σχετική τροπολογία επρόκειτο να κατατεθεί χθες αργά το βράδυ στη Βουλή, ενώ το απόγευμα o υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο με βάση την οποία η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται με τους όρους που ίσχυαν έως και το τέλος του 2013. Αντίστοιχα, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας των προϊόντων καπνού θα χρεώνονται αυτόματα στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κατά τη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου συζητήθηκαν και ορισμένες άλλες εστίες έντασης που υπάρχουν μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, όπως το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος ΕΚΑΣ και στα άτομα με βαριά αναπηρία, η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ο νέος, επερχόμενος κύκλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ακόμα εθίγησαν και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και η υπόθεση της μη επανεμφάνισης στις φυλακές του αδειούχου καταδίκου Χριστόδουλου Ξηρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή