Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακίνηση του θέματος της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιρετικά σφοδρής πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσίευση στο χθεσινό φύλλο της «Αυγής» ενός άρθρου υποστηρικτικού της υποψηφιότητας Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, το οποίο συνυπογράφει ο καταδικασθείς –τη δεκαετία του 1970– για τρομοκρατία στην Ιταλία, Τόνι Νέγκρι, ήταν η λαβή για μια εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση της Ν.Δ. «Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμη ακραίου, περιθωριακού προσώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια κάνει αναφορά σε «γνωστές θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, καθώς «παραμένουν –μέχρι και σήμερα– επίλεκτα στελέχη του οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «Αυγή» ζητούσε τον περασμένο μήνα «τη χορήγηση άδειας εξόδου από τη φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού» και ζητείται η έμπρακτη καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντόνιο Νέγκρι, αλλά και των στελεχών του κόμματος και της «Αυγής», «που σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζονται στους τρομοκράτες» και από τον κ. Τσίπρα «να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη “συνιστώσα της τρομοκρατίας”». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κάνοντας λόγο για «παραλήρημα» του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., ενώ σε non paper της Κουμουνδούρου η κυβέρνηση περιγράφεται ως «όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της Ν.Δ., που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των δύο άκρων». Αναφέρεται, δε, ότι οι απόψεις που εκφράζονται για τις δίκες και την «Αυγή», «βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού», ενώ επισημαίνεται ότι ο Νέγκρι «συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους».

Στη σφοδρή πολιτική σύγκρουση παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάλεσε στο θέμα της τρομοκρατίας σε «σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις για τη συντήρηση ενός τεχνητού διπολισμού, που δεν προσφέρει το παραμικρό στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη Ν.Δ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, τόνισε (REAL FM) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία» και κάλεσε σε «ασφυκτική ηθική και πολιτική απομόνωση του φαινομένου και αυστηρή ποινική αντιμετώπισή του». Ζήτησε, δε, ενωμένο μέτωπο τον πολιτικών δυνάμεων και «να μη μπαίνουν κάποιοι στον πειρασμό να καθιστούν την τρομοκρατία παίγνιο για κομματικές αντιπαραθέσεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Αννα Ασημακοπούλου, απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «αμήχανες απαντήσεις» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει σειρά στελεχών του κόμματος για τη στάση τους ή τις δηλώσεις τους αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας και να «ξηλώσει» το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή