Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Ξηρού

Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Ξηρού

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού επικρατούσε χθες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη της έρευνας. Μιλώντας χθες στην «Κ» αρμόδιοι αξιωματικοί άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν προκύψει ευρήματα σχετικά με τον τρόπο διαφυγής του 56χρονου τρομοκράτη, την πόλη στην οποία έχει βρει καταφύγιο και το δίκτυο υποστήριξης το οποίο έχει αναλάβει να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία των ερευνών, ο 56χρονος καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια Χριστόδουλος Ξηρός διέφυγε από το πατρικό του σπίτι στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής μετά το μεσημέρι της Κυριακής και με τη βοήθεια συγγενικών του προσώπων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε συγκεκριμένα ότι το πρωί της 5ης Ιανουαρίου ο Ξηρός έδωσε, όπως όφειλε, το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ από μαρτυρίες αυτοπτών προκύπτει ότι μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας μέρας βρισκόταν στη Ν. Καλλικράτεια. Ως εκ τούτου, η διαφυγή του τοποθετείται χρονικά στο διάστημα από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονταν χθες βέβαιοι ότι τη διαφυγή του 56χρονου τρομοκράτη διευκόλυναν πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον. Μάλιστα, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο σχηματισμού δικογραφίας εναντίον τους. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τις δύο πρώτες ημέρες της αδείας του ο Ξηρός μετέβαινε στο Α.Τ. της Ν. Καλλικράτειας συνοδευόμενος από την αδελφή του (είχε μεταβεί στη Χαλκιδική από τη Φλώρινα όπου διαμένει μόνιμα) και τις υπόλοιπες ημέρες από τα ανίψια του. Ενδείξεις, όμως, φέρεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και σχετικά με την περιοχή στην οποία ο Ξηρός έχει βρει καταφύγιο. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχουν προκύψει πληροφορίες που θέλουν τον Χριστόδουλο Ξηρό να βρίσκεται στην Αττική, ενώ, πιθανόν για λόγους τακτικής, αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο 56χρονος να κρύβεται στην περιοχή της συμπρωτεύουσας. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της αφορά στο δίκτυο υποστήριξης που παρέχει κάλυψη στον Χριστόδουλο Ξηρό. Κι αυτό διότι, όπως αποκάλυψε χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός, «τα άτομα που το συγκροτούν συνδέονται ευθέως με τον χώρο της τρομοκρατίας».

Εξάλλου, όπως αποκαλύφθηκε μετά την εξαφάνιση Ξηρού, ο 56χρονος εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» μετά τη μεταφορά του από τη γυναικεία στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού προαυλιζόταν μαζί με τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που κρατούνται στην Α΄ Πτέρυγα. Πάντως, έως αργά χθες, δεν είχαν επιβεβαιωθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός μετέβη από την Ε΄ στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε συνάντηση με τον «πυρήνα φυλακής» της «Συνωμοσίας». Σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή