Πιέσεις σε συγγενείς και φίλους του Χρ. Ξηρού

Πιέσεις σε συγγενείς και φίλους του Χρ. Ξηρού

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφυκτικό κλοιό γύρω από πρόσωπα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του Χριστόδουλου Ξηρού δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εντοπισμό του 56χρονου φυγά. Για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και την πορεία ερευνών ενημέρωσαν χθες τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Χθες το απόγευμα κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η σύζυγος του Σάββα Ξηρού, Αλίθια Ρομέρο, μία από τις αδελφές του Χριστόδουλου Ξηρού που διαμένει στην περιοχή της πλατείας Αττικής, καθώς και μια νεαρή εκπαιδευτικός, που φέρεται το τελευταίο διάστημα να είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τον καταδικασμένο σε 6 φορές ισόβια, τρομοκράτη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια όπου διαμένουν η αδελφή και η φίλη του 56χρονου, στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, από την προανάκριση της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με το δρομολόγιο διαφυγής που ακολούθησε ο Ξηρός προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την εξαφάνισή του από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου, ο 56χρονος μετέβη αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο διαμέρισμα της αδελφής του, στην περιοχή της πλατείας Αττικής. Στην ίδια περιοχή φέρεται να διαμένει και η νεαρή εκπαιδευτικός από την Ικαρία με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε, κατά πληροφορίες, είχε έρθει σε επαφή κατά τη διάρκεια προηγούμενης άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 56χρονος, μετά την αναχώρησή του από τη Ν. Καλλικράτεια, μετέβη αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μόνιμα μία από τις αδελφές του και από εκεί με αυτοκίνητο που οδηγούσε ανιψιός του, κατευθύνθηκαν στην Αθήνα. Η μετακίνηση Ξηρού με Ι.Χ. φέρεται να επιβεβαιώνεται και από κάμερες που λειτουργούν σε διόδια κατά μήκος της εθνικής οδού.

Ανιψιός: Δεν γνώριζα

Εξετασθείς από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός, που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε πως ταξιδεύοντας στην Αττική ο 56χρονος θείος του παραβίαζε τους περιοριστικούς όρους διαμονής και πως ο Ξηρός του είχε δηλώσει ότι σκόπευε να επισκεφθεί κάποια φιλικά του πρόσωπα και στη συνέχεια να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού δικογραφίας εναντίον συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού που ενεπλάκησαν έμμεσα ή άμεσα στην εξαφάνισή του. Η προθεσμία για να επιστρέψει ο 56χρονος στον Κορυδαλλό εξέπνευσε χθες το βράδυ.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκφράζουν τη εκτίμηση ότι, μετά την άφιξή του στην Αθήνα, τα ίχνη του μέλους της «17 Νοέμβρη» έχουν αναλάβει να καλύψουν άτομα που κινούνται στον χώρο της τρομοκρατίας και διατηρούν επαφές με τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τη συγκεκριμένη εκδοχή μοιάζει να επιβεβαιώνει πληροφορία, σύμφωνα με την οποία σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσαν (στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας) ότι πράγματι το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς επετράπη στον Χριστόδουλο Ξηρό να επισκεφθεί στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή