Εξηγήσεις για την απουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη

Εξηγήσεις για την απουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μίζερη» χαρακτήρισαν χθες συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη την κριτική που δέχθηκε για την απουσία του από την εναρκτήρια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας. Ο κ. Γ. Πανούσης απέδωσε την απουσία στη σύμπτωση να έχει κάποιες υποχρεώσεις και διαβεβαίωσε ότι αν ο κ. Κουβέλης βρισκόταν στην Αθήνα, «προφανώς θα παρευρισκόταν στην εκδήλωση». Στη γραπτή διαβεβαίωση της ΔΗΜΑΡ ότι θα στηρίξει την ελληνική προεδρία παρέπεμψε και ο κ. Θόδ. Μαργαρίτης, υπονοώντας ότι αδίκως επικρίθηκε ο κ. Κουβέλης, πόσο μάλλον όταν το κόμμα εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον κ. Δ. Χατζησωκράτη.

Αντιθέτως, διακριτές αποστάσεις από τον κ. Κουβέλη κράτησε ο απερχόμενος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης. Μιλώντας στον 9,84 τόνισε ότι η προχθεσινή ημέρα «έκρυβε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και η πολιτική ηγεσία της χώρας, στο σύνολό της, έπρεπε να είναι παρούσα» με πρώτους όσους «πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της» και πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε κάποιος πολιτικός λόγος» για την απουσία Κουβέλη. Σημειώνεται επιπλέον ότι, ερωτηθείς, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες για να αποκτήσει η Κεντροαριστερά έναν ουσιαστικό βηματισμό» και εξέφρασε την ελπίδα του «ο χώρος να σκεφτεί τις ιστορικές υποχρεώσεις του και να προσπαθήσει να συνεννοηθεί». Εξέφρασε έτσι και πάλι τη διαφωνία του με τη στρατηγική απόφαση του κ. Κουβέλη να μη συζητήσει καν με την κίνηση των «58» και το ΠΑΣΟΚ και να «κατεβάσει» μόνη της τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

Το αξιοσημείωτο, κατόπιν τούτων, είναι ότι την πιθανότητα μιας υπαναχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τις μέχρι σήμερα επιλογές της την υπαινίχθηκε χθες ο κ. Μαργαρίτης.

Υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε κάλεσμα έχει μπροστά τα πραγματικά πολιτικά επίδικα», άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αν η κίνηση των «58» πείσει τη ΔΗΜΑΡ ότι έχει διμέτωπο αγώνα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον αριστερό λαϊκισμό, το ενδεχόμενο της σύμπραξης και της Αγ. Κωνσταντίνου στην πρωτοβουλία τους μπορεί να ξανασυζητηθεί. Με την αίρεση βέβαια είτε οι «58» να αποσυνδεθούν από το κυβερνών ΠΑΣΟΚ είτε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ να πάψει να στηρίζει τη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή