Προς Γιαννίτση, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου «Ελιάς»

Προς Γιαννίτση, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου «Ελιάς»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Ο ίδιος, κατά πληροφορίες της «Κ», ήδη είναι γνώστης της πρότασης, έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσωπικότητά του εκτιμήθηκε ότι συγκεντρώνει όλες τις πολιτικές προϋποθέσεις για να τύχει της καθολικής αποδοχής τόσο από πλευράς ΠΑΣΟΚ όσο κυρίως από την κίνηση των «58». Σημειωτέον, δε, ότι ο έτερος «διεκδικητής» της θέσης, ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος ακουγόταν ότι μπορεί να είναι το πρόσωπο-έκπληξη της «Ελιάς», συντάσσεται υπέρ της «λύσης Γιαννίτση».

Κατόπιν τούτων -και με την αίρεση ασφαλώς ότι ο πρώην υπουργός θα αποδεχθεί τελικώς την πρόταση- το πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει στην επιλογή όσων πλαισιώσουν τον κ. Γιαννίτση. Η επισήμανση δεν γίνεται τυχαία. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας των «58», εκφράστηκε ως επιτακτική ανάγκη η νέα κεντροαριστερή παράταξη να αποσυνδεθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπα δηλαδή που θα ηγηθούν του ευρωψηφοδελτίου να διαλύσουν οποιαδήποτε αίσθηση θα μπορούσε να διαμορφωθεί στους ψηφοφόρους ότι πρόκειται περί ενός μορφώματος του τύπου «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις». Και μπορεί μεν ο κ. Γιαννίτσης να πληροί αυτήν την «προδιαγραφή» λόγω της μακράς αποχής του από την ενεργό πολιτική, πλην όμως είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αποδεχθούν την πρόταση που φέρονται αποφασισμένοι να καταθέσουν οι «58». Δηλαδή, το δεύτερο και το τρίτο πρόσωπο της ευρωλίστας -που συγκεντρώνουν πιθανότητες εκλογής- να επιλεγούν με διαδικτυακή ψηφοφορία από τους δυνάμει υποστηρικτές του εγχειρήματος. Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται για την ώρα πιθανό, καθώς ο κ. Βενιζέλος ήδη δέχεται πιεστικές εισηγήσεις «εφόσον ο επικεφαλής της ευρωλίστας είναι ο εκτός σημερινού ΠΑΣΟΚ Γιαννίτσης, οι δύο που θα τον ακολουθήσουν να εκφράζουν αυθεντικά τις τάσεις του κόμματος, περιλαμβανομένης αυτής του κ. Γ. Παπανδρέου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή