ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Στόχος μου να επισκέπτομαι αιφνιδιαστικά ένα νοσοκομείο την εβδομάδα»

georgiadis-stochos-moy-na-episkeptomai-aifnidiastika-ena-nosokomeio-tin-evdomada-2000923

Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας- Πατησίων «Αγία Όλγα», προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.

«Σήμερα με πρωτοβουλία του κ. διοικητού του Κωνσταντινοπουλείου Νοσοκομείου, είχαμε διοργανώσει μια τελετή για να τιμήσουμε την κα Αλίκη Περρωτή. Η κα Περρωτή μαζί με τον πατέρα της ήταν οι μεγάλοι ευεργέτες οι οποίοι έχτισαν το νοσοκομείο και το δώρισαν εξ’ ολοκλήρου στον ελληνικό Λαό». Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από εργαζόμενους. «Δυστυχώς συνέβησαν κάποια μικρά επεισόδια από μια μειοψηφία που σίγουρα δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και το Εθνικό Σύστημα Υγείας –θέλω να το πω- ότι κρατιέται και προχωράει με την πολύ μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού και των γιατρών και των νοσηλευτών».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Λύγκος δήλωσε: «Σήμερα διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να αποδώσουμε τιμή και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη προς τη γυναίκα η οποία όχι μόνο έχτισε αλλά εξόπλισε πραγματικά όλο το νοσοκομείο μέχρι και τώρα τελευταία, με τη δωρεά ενός πανάκριβου αγγειογράφου που θεωρείται ένας από τους τελειότερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ο κ. υπουργός είχε την ευαισθησία, μαθαίνοντας αυτή την απλή συνάντηση που θα είχα με την κυρία για να της εκφράσω δύο λόγια, να μου ζητήσει να έλθει εδώ για να τιμήσει και αυτός, ως εκπρόσωπος της πολιτείας πλέον, την ευεργέτιδά μας. Τον ευχαριστώ για αυτό και εύχομαι το μήνυμα αυτής της γυναίκας, ιδιαίτερα τώρα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να περάσει και σε κάποιους υπόλοιπους που θα μπορούσαν να κάνουν αντίστοιχες ή ανάλογες κινήσεις».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που επρόκειτο να κατατεθεί την Παρασκευή, απάντησε:

«Παρασκευή το βγάλαμε στη δημόσια διαβούλευση. Μας ζητήθηκε από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες –και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ- να έχουν άλλη μία μέρα για να το επεξεργαστούν. Σήμερα είναι –νομίζω αυτή την ώρα- η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο. Το απόγευμα, στις επτά, έχω εγώ συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο, μαζί με τον κ. Μπέζα. Αύριο θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε όσες παρατηρήσεις μας δώσουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε να κάνουμε το νομοσχέδιο να έχει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση και αμέσως μετά θα το καταθέσουμε».

Αναφορικά με την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και αν θα συνεχιστούν οι αιφνίδιες επισκέψεις, δήλωσε: «χθες δεν ήταν αιφνιδιαστική. Τους είχα πει ότι θα πάω. Αιφνιδιαστική είναι όταν δεν το ξέρει κανένας, όπως έκανα στον Άγιο Σάββα πριν από τέσσερις μέρες. Χθες πήγαμε στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι». Ήταν η πρώτη μέρα εφημερίας του και έγινε επί των ημερών μας λόγω της κινητικότητας που ολοκληρώθηκε. Πήγαμε προσωπικό εκεί και έτσι έχουν οι συμπολίτες μας ένα νέο, μεγάλο γενικό νοσοκομείο στην εφημερία. Και μάλιστα είχε πολλή κίνηση το νοσοκομείο αυτό, παρόλο που ήταν η πρώτη του μέρα, κάτι που δείχνει ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να μειωθεί η κίνηση προς τα άλλα νοσοκομεία. Ήταν μια επιτυχία».

Στην ερώτηση πώς αντέδρασαν όσοι τον είδαν, απάντησε: «όταν πηγαίνω κάπου, χωρίς να το ξέρουν ώστε να μαζευτούν αυτοί της άκρας αριστεράς, δεν έχω ποτέ προβλήματα. Όταν μαθαίνουν άλλοι ότι θα πάω και μαζεύονται για το σόου, τότε καταλαβαίνετε ότι γίνεται αυτό που βλέπετε. Κανένα πρόβλημα. Θέλω να σας πω ότι ο σκοπός μου είναι να πηγαίνω αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα. Θέλω μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχω πάει σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υ.Πε και θα πηγαίνω μια φορά τη βδομάδα, επίσης αιφνιδιαστικά, σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας.

Ο σκοπός είναι ότι θέλω να μιλάω ο ίδιος με τους ασθενείς και να ακούω τα προβλήματα που έχουν στο κάθε νοσοκομείο. Θέλω ο ίδιος να παρακολουθώ τι γίνεται στο κάθε νοσοκομείο και να συγχαίρω το προσωπικό εκεί όπου κάνει καλή δουλειά. Αλλά να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι παρακολουθούμε τους πάντες. Και επί τη ευκαιρία να πω ότι ειδικά στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας το κλίμα που συναντήσαμε είναι εξαιρετικό. Όλοι οι ασθενείς ήταν κατευχαριστημένοι. Το προσωπικό κάνει εξαιρετική δουλειά».

Με αφορμή την απάντηση αυτή, δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό Υγείας αν «πάμε στη θεωρία των δύο άκρων», για να απαντήσει:

«Δε μίλησα για δύο άκρα. Τη λέξη «άκρο» δεν την είπα. Είπα της «άκρας αριστεράς». Κάποιοι είναι άκρα αριστερά, τι να κάνουμε; Δεν τους κατηγορώ».

Στην ερώτηση πόσοι γιατροί υπολογίζεται ότι δεν θα ενταχθούν με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε: «αυτό είναι δικό τους θέμα. Είναι ελευθέρα βούληση. Εγώ δε μπορώ να αποφασίσω για αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί που θα επιλέξουν μόνοι τους να μην έρθουν μαζί μας, πάει να πει ότι ήδη έχουν κρίνει για τον εαυτό τους ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όποιοι νομίζουν ότι δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, θα μείνουν στο σύστημα».