Νέα «έφοδος» Γεωργιάδη στο ΕΣΥ

Νέα «έφοδος» Γεωργιάδη στο ΕΣΥ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον μία αιφνιδιαστική επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει «εφόδους» σε μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Χθες ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Αγία Ολγα», στο οποίο, ωστόσο, έτυχε κακής υποδοχής από πολίτες και εργαζομένους. Πριν από πέντε ημέρες ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και προχθές το βράδυ μετέβη στο γενικό ογκολογικό «Αγιοι Ανάργυροι», με την αφορμή της πρώτης ημέρας πλήρους εφημερίας του νοσοκομείου. Η απόφαση για πλήρη εφημερία του νοσ. «Αγιοι Ανάργυροι» έχει προκαλέσει την αντίδραση των γιατρών που καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Χθες ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σκοπός των επισκέψεων είναι να ενημερώνεται ο ίδιος από τους ασθενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με το ΕΣΥ. «Θέλω ο ίδιος να παρακολουθώ τι γίνεται στο κάθε νοσοκομείο και να συγχαίρω το προσωπικό εκεί όπου κάνει καλή δουλειά. Αλλά να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι παρακολουθούμε τους πάντες», επεσήμανε, τονίζοντας ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη σε νοσοκομείο της επαρχίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), σημειώνοντας ότι πριν από την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου θα γίνει προσπάθεια ενσωμάτωσης των παρατηρήσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που παρατείνουν έως και τις 24 Ιανουαρίου τις απεργίες τους, συμπληρώνοντας δύο μήνες συνεχών κινητοποιήσεων. Οι γιατροί καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, προχειρότητα σύνταξης του νομοσχεδίου, νομικά ελαττώματα, αβλεψία ως προς τις δαπάνες, αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις διαθεσιμότητας και κατάργηση της δημόσιας ΠΦΥ.

Στους πέντε είχαν φτάσει έως αργά χθες το απόγευμα οι θάνατοι λόγω επιπλοκών της γρίπης στη χώρα μας. Σε σύσκεψη που έγινε υπό την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί η δραστηριότητα της γρίπης, γεγονός που συνεπάγεται εμφάνιση περισσότερων σοβαρών κρουσμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή