Χ.Α.: ποσό 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του Λαγού

Χ.Α.: ποσό 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του Λαγού

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άρση τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει προχωρήσει το ΣΔΟΕ κατ’ εντολήν των δύο ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου. Από την έως τώρα διαδικασία έχει εντοπιστεί σε λογαριασμό του έγκλειστου βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού χρηματικό ποσό ύψους 150.000 ευρώ. Για τους υπόλοιπους βουλευτές, αντίστοιχα, ο έλεγχος δεν έχει φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα.

«Κατετέθη το 2007»

Μιλώντας χθες στην «Κ» ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χ.Α. Αλέξανδρος Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο ποσό κατετέθη το 2007 σε λογαριασμό που ο Γιάννης Λαγός διέθετε από κοινού με τη μητέρα του και προέρχεται από την πώληση ακινήτου στο Καρλόβασι της Σάμου το 2007. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, όλα τα χρήματα δαπανήθηκαν την περίοδο 2007 – 2008 με συνέπεια ο εν λόγω λογαριασμός να παρουσιάζει έκτοτε μηδενικό υπόλοιπο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο φέρεται να κληρονόμησε ο Γιάννης Λαγός από κοινού με τον πατέρα του το 2004. Τρία χρόνια αργότερα το πούλησαν αντί 200.000 ευρώ. Ποσό ύψους 50.000 ευρώ εισέπραξε ο πατέρας του βουλευτή και τα υπόλοιπα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Ιωάννη Λαγού με συνδικαιούχο τη μητέρα του. Το πωλητήριο συμβόλαιο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, τρεις υπεράκτιες εταιρείες φέρεται να κατέχει ασφαλιστής, στέλεχος της Χ.Α., που ενεπλάκη εμμέσως (μέσω ανταλλαγής κλήσεων) στην υπόθεση δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή