Με Τζ. Κέρι, Τζ. Λιου και εκπροσώπους από «think tanks» θα συναντηθεί ο Ευ. Βενιζέλος

Με Τζ. Κέρι, Τζ. Λιου και εκπροσώπους από «think tanks» θα συναντηθεί ο Ευ. Βενιζέλος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αφιχθεί απόψε στην αμερικανική πρωτεύουσα, προερχόμενος από το Παρίσι. Με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη μεθαυριανή συνάντησή του με τον κ. Λιου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οι οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Λιου είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα νέα περιοδεία στην Ευρώπη, επισκεπτόμενος τρεις χώρες (Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία), προκειμένου να συζητήσει τις οικονομικές προοπτικές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Αναλυτές στις ΗΠΑ επισημαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη «διαφορετική προσέγγιση» μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Λιου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχε δηλώσει ότι «η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου, καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη».

Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, με βάση αυτά τα δεδομένα και λόγω της ελληνικής Προεδρίας, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κρίνεται ως «ιδιαίτερα σημαντική» στην «παρούσα χρονική συγκυρία». Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Δημοκρατικό Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανό Εντ Ρόις.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή