Επίθεση από ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση από ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στην τακτική της σκληρής γραμμής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν στη Χαρ. Τρικούπη, τούτη τη φορά με αφορμή την ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η συνολική στάση του κ. Τσίπρα, αλλά και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί υπονομευτικά για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, κυρίως λόγω της στρατηγικής αποτυχίας της εναλλακτικής πρότασης που έχουν, όπως αναφέρουν στη Χαρ. Τρικούπη, καταρτίσει στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, σε εκτενές σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «υπονομεύουν ανοικτά την εθνική προσπάθεια εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση, αμφισβητώντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό και τις σκληρές θυσίες του». Στο ίδιο σχόλιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι «αμαυρώνει» την έναρξη της ελληνικής προεδρίας, την οποία στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφουν ως μια «πρόσθετη δυνατότητα να προβληθεί το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης χώρας μέλους της Ε.Ε.».

Από το επιτελείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος σήμερα συναντάει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον) κατηγορούν την Κουμουνδούρου για «παιδαριώδη επιχειρήματα» με τα οποία υπονομεύεται η «στοιχειώδης», όπως λένε, συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου διεξάγονται σημαντικές διεθνείς επαφές. Αφήνουν, εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές εναντίον και της αρμόδιας για τα θέματα Εξωτερικών και Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, με την οποία στη Χαρ. Τρικούπη αντιπαρατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση και της προσπάθειας ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας, καθώς, όπως τονίζουν, απειλούν «όλους τους ξένους και Ελληνες επενδυτές που μετέχουν σε νομοθετημένες διαδικασίες». Τέλος, κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «ωμή πολιτική επιλογή» η οποία περιλαμβάνει τη συκοφάντηση προσώπων, κομμάτων και θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή