Εκτεταμένες ζημίες στο γραφείο του Γ. Μιχελάκη

Εκτεταμένες ζημίες στο γραφείο του Γ. Μιχελάκη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε προχθές τη νύχτα το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις 11.25 μ.μ. αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός ανεφλέγη στην είσοδο του πολιτικού γραφείου που διατηρεί στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αμερικής 10.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο μηχανισμός αποτελούνταν από 8 γκαζάκια, τα οποία οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό. Ξέσπασε πυρκαγιά η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου καθώς και στον διάδρομο του 4ου ορόφου της πολυκατοικίας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο βρέθηκε φιάλη υγραερίου χωρητικότητας 3 λίτρων, η οποία ευτυχώς δεν ανεφλέγη. Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνουν οι αστυνομικοί που ερευνούν το συμβάν, οι ζημιές θα ήταν περισσότερες.

«Τέτοιου είδους άνανδρες επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται», δήλωσε για το συμβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας την επίθεση στο γραφείο του, ο ίδιος ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής και φόβου. Δεν θα το κατορθώσουν. Αυτή η χώρα έχει θεσμούς».

«Η εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Και προσθέτει: «Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας». Την επίθεση καταδίκασαν επίσης η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Εως αργά χθες δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή