Εγκρίθηκαν οι διατάξεις για το ΤΕΕ

Εγκρίθηκαν οι διατάξεις για το ΤΕΕ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «απώλειες», οι οποίες, ωστόσο, δεν προκάλεσαν ανησυχίες στην κυβερνώσα πλειοψηφία, εγκρίθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, τρεις διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών επί ζητημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Με μόνη, αναμενόμενη πάντως, αρνητική ψήφο εκείνη του κ. Απ. Κακλαμάνη, οι εν λόγω διατάξεις «πέρασαν» με 145 (σε μία περίπτωση) και με 157 (στις άλλες δύο) θετικές ψήφους επί 275 παρόντων βουλευτών. Κατά ψήφισαν αντιστοίχως 127 και 117 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης, στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ετέθη προς έγκριση και διάταξη σχετικά με διόδια στην Εγνατία οδό. Και σε αυτήν την περίπτωση, η πλειοψηφία περιορίστηκε στις 147 θετικές ψήφους. Αλλά και εδώ, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση επιτυγχάνει αρκετά περιορισμένης έκτασης αντίδραση, ούτε αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ετέθη σε κίνδυνο απόρριψης.

Το όποιο πρόβλημα από τη χθεσινή ψηφοφορία εστιάζεται στον μικρό κυβερνητικό εταίρο, σχολιάστηκε στο περιστύλιο, κατά τη διάρκεια συζητήσεων που «έδειχναν» τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη. Στον αντίποδα, με χαλαρή διάθεση, οι «γαλάζιοι» υποδέχτηκαν τη μικρή προσέλευση βουλευτών της πλειοψηφίας. «Δεν ήταν ιδιαίτερης σημασίας το θέμα, αλλά και πάλι δεν υπήρχε η παραμικρή έστω ανησυχία για κάποιο ατύχημα», σημείωνε έμπειρος κοινοβουλευτικός της Νέας Δημοκρατίας.

Υποχρεώσεις και προσωπικά προβλήματα

Ο ίδιος απέδιδε τις καταγραφείσες απουσίες –που «οδήγησαν» στον αριθμό 145– είτε σε υποχρεώσεις κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών αποστολών στο εξωτερικό είτε σε κάποια προσωπικά προβλήματα. «Υπήρξε και υπάρχει προβληματισμός για τα ζητήματα του ΤΕΕ, αλλά όχι διαφωνίες που διαμορφώνουν περιβάλλον αμφισβήτησης της κυβερνητικής σταθερότητας», πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή