Ομάδα κατά διαφθοράς συγκροτείται στο ΥΕΘΑ

Ομάδα κατά διαφθοράς συγκροτείται στο ΥΕΘΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τη διερεύνηση θεμάτων αρμοδιότητας του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς, συμφώνησαν χθες ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο εθνικός συντονιστής κ. Ιω. Τέντες.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ώστε να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, οι διαδικασίες των προμηθειών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συζητήσει για το θέμα αυτό με τον κ. Τέντε τις προηγούμενες ημέρες και συμφώνησαν, λόγω και της επικαιρότητας των εξοπλιστικών σκανδάλων, να ξεκινήσει από το ΥΠΕΘΑ ο Εθνικός Συντονιστής την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σε όλα τα υπουργεία με σκοπό να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο κ. Αβραμόπουλος, διαβεβαίωσε τον κ. Τέντε ότι το υπουργείο θα συμβάλει με όλες του τις υπηρεσίες στο έργο και στην αποστολή του.

Για το θέμα της διαφθοράς, αλλά και του ελέγχου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές του χρόνου. Ο υπουργός Αμυνας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πολύ σύντομα θεσμικές παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν τη διαφθορά, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η διαφάνεια. Οπως ανακοίνωσε τότε, οι προτάσεις αυτές θα συνδιαμορφωθούν με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, είχε δώσει εντολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς του ΥΠΕΘΑ να συνδράμουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή