ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα κατά διαφθοράς συγκροτείται στο ΥΕΘΑ

omada-kata-diafthoras-sygkroteitai-sto-yetha-2001516

Τη σύσταση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τη διερεύνηση θεμάτων αρμοδιότητας του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς, συμφώνησαν χθες ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο εθνικός συντονιστής κ. Ιω. Τέντες.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ώστε να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, οι διαδικασίες των προμηθειών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συζητήσει για το θέμα αυτό με τον κ. Τέντε τις προηγούμενες ημέρες και συμφώνησαν, λόγω και της επικαιρότητας των εξοπλιστικών σκανδάλων, να ξεκινήσει από το ΥΠΕΘΑ ο Εθνικός Συντονιστής την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σε όλα τα υπουργεία με σκοπό να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο κ. Αβραμόπουλος, διαβεβαίωσε τον κ. Τέντε ότι το υπουργείο θα συμβάλει με όλες του τις υπηρεσίες στο έργο και στην αποστολή του.

Για το θέμα της διαφθοράς, αλλά και του ελέγχου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές του χρόνου. Ο υπουργός Αμυνας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πολύ σύντομα θεσμικές παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν τη διαφθορά, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η διαφάνεια. Οπως ανακοίνωσε τότε, οι προτάσεις αυτές θα συνδιαμορφωθούν με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, είχε δώσει εντολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς του ΥΠΕΘΑ να συνδράμουν στο έργο της Δικαιοσύνης.