Διαμαντοπούλου: Δεν με εκφράζει το ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου: Δεν με εκφράζει το ΠΑΣΟΚ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει απορροφηθεί από τη Ν.Δ. και θα κριθεί από την ιστορία, εξέφρασε χθες η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός επισήμανε (Βήμα FM) ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει, ενώ ζήτησε από όσους υπηρετούν σήμερα το πολιτικό σύστημα να καταλάβουν «ότι κάτι πρέπει να αλλάξει θεμελιωδώς, ριζικά». Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου άφησε ευθείες αιχμές εναντίον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς εκτίμησε ότι την ευθύνη για την «ενσωμάτωση» του στη Ν.Δ. έχει η σημερινή πολιτική ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη.

«Ενσωματώθηκε απολύτως στη Ν.Δ. και μέσα από την κυβερνητική λειτουργία και μέσα από τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε σε αρκετά ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μαζεύονται οι αρχηγοί σε ένα γραφείο, σε ένα δωμάτιο και να γράφουν ένα κείμενο, μετά να το υπογράφουν και να μοιράζουν τα υπουργεία», σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου τον τρόπο με τον οποίο καταρτίστηκε η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τη στάση της έναντι της κίνησης των «58», η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι θα συμμετείχε μόνον εφόσον απαντηθούν δύο ερωτήματα: Πρώτον, τι νέο φέρνει και, δεύτερον, μια πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Η κ. Διαμαντοπούλου επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πετροβολάει χωρίς να εκφράζει εναλλακτική και γι’ αυτό δεν έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου». Η κ. Διαμαντοπούλου κατέθεσε, επίσης, μία ιδέα για την ελληνική προεδρία. Πρότεινε να γίνει μια διεθνής διάσκεψη στα πρότυπα του Bretton Woods, προκειμένου να συζητηθεί το παγκόσμιο πρόβλημα της υπερχρέωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή