ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη κοινού υποψηφίου για προεδρία ΔΣΑ από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Κοινό υποψήφιο για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας θα στηρίξουν στις επερχόμενες κλαδικές εκλογές 232 μέλη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και αρκετών ακόμη ανεξάρτητων παρατάξεων. Η υποψηφιότητα του κ. Β. Αλεξανδρή ανακοινώθηκε ως ανεξάρτητη, ωστόσο στηρίζεται από πρόσωπα όπως ο κ. Δ. Βερβεσός και η κ. Μαρία Κουβέλη, κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν αρκετές παρασκηνιακές επαφές, καθώς για το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας διατύπωναν ενστάσεις αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υφίστατο κάποια εσωτερική διχογνωμία για το πρόσωπο, ωστόσο, τελικά, επικράτησε η λύση του κ. Αλεξανδρή, ο οποίος είχε, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του γραμματέα του κόμματος, κ. Ν. Ανδρουλάκη.

Σκοπός του ψηφοδελτίου είναι να επιτύχει αποτελέσματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πιθανόν να κατέλθει και στις συγκεκριμένες εκλογές με παραπάνω της μιας παρατάξεις. Ουσιαστικά γίνεται μια απόπειρα να επιτευχθούν καλές επιδόσεις κατά το πρότυπο του ΤΕΕ, όπου το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς επέτυχε ποσοστά ανάλογα με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ.