Νέα στοιχεία για τις μίζες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινούργια στοιχεία, που αφορούν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία φέρονται να δόθηκαν ως μίζες για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, αναμένεται να συνεισφέρει στη Δικαιοσύνη ο 83χρονος μεσάζων Παναγιώτης Ευσταθίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Ο κ. Ευσταθίου κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες την περίοδο που διετέλεσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas και μεσολάβησε για την υπογραφή δύο μεγάλων συμβάσεων.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Ευσταθίου αναμένεται να δώσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία σχετικά με κινήσεις λογαριασμού του στο Λονδίνο, από τις οποίες θα προκύψει η εμπλοκή νέων προσώπων πέραν εκείνων που έχει ήδη κατονομάσει ο επιχειρηματίας στην απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Ο ίδιος έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής σε 12 Ελληνες στρατιωτικούς στους οποίους -όπως είπε- είχε δώσει χρήματα.

Ηδη οι 10 από αυτούς έχουν κληθεί για απολογία από τον ανακριτή. Πάντως, δεν αναμένεται να προκύψουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, αλλά για δύο εταιρείες στις οποίες φαίνεται ότι διοχετεύτηκαν χρήματα. Η μία εταιρεία φέρεται να σχετίζεται με τον κατάδικο πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Ιω. Σμπώκο και η δεύτερη με πρώην στέλεχος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που έχει συγγενική σχέση με τον επίσης έγκλειστο πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση αυτή του Ευσταθίου γίνεται εν αναμονή της απόφασης του συμβουλίου των Εφετών, καθώς ασκήθηκε έφεση και θεωρήθηκε εσφαλμένη η απόφαση περί μη προφυλάκισής του.

Εμμανουήλ, Μπέλτσιος

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στο μεταξύ, για παραβίαση περιοριστικών όρων συνελήφθη χθες ο επιχειρηματίας Αλ. Αβατάγγελος, πρόσωπο – κλειδί στη διερεύνηση της υπόθεσης για τις μίζες των υποβρυχίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή