«Να αποκαλυφθούν οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ»

«Να αποκαλυφθούν οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φουλ της… πόλωσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πορευθεί το Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο διάστημα, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι πρέπει να αποκαλυφθεί αφενός η ένδεια πολιτικών θέσεων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφετέρου το συνονθύλευμα των απόψεων που συστεγάζονται κάτω από τη σκέπη του κ. Αλ. Τσίπρα. Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά αντέδρασαν με ένταση στην επιλογή της Κουμουνδούρου να εμπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση και στα εκλογικά σενάρια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και να διακινήσει σενάρια μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και στους σταθερά υψηλούς τόνους και τη σκανδαλολογία που συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που έπονται, το μεγάλο στοίχημα του πλεονάσματος και της ρύθμισης του χρέους και κυρίως τον εθνικό στόχο εξόδου από τον κύκλο της ύφεσης, οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα, που είναι, ήδη, εξόχως προεκλογική.

Είναι ενδεικτικό ότι, χθες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές του να ανεβάσουν τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την πολιτική μάχη σε σπίτια, αγορές και καφενεία. Στελέχη της Ν.Δ. που μετέβησαν στο Μαξίμου, προκειμένου να ευχηθούν στον κ. Σαμαρά για την ονομαστική του εορτή, άκουσαν τον πρωθυπουργό να τους καλεί να δώσουν μάχη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και ταυτόχρονα για να «αποκαλύψουν» την πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του. Στο επίκεντρο της πολεμικής δεν θα βρεθούν μόνον οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ευρώπης και το ενδεχόμενο να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά, πρωταρχικά, η συμμαχία του κ. Τσίπρα με περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης καθώς και οι θέσεις της Κουμουνδούρου έναντι της τρομοκρατίας.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του να μιλούν με αποδείξεις και ονόματα, να αποκαλύπτουν τις συνιστώσες που στηρίζουν την τρομοκρατία, που θεωρούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους εκτελεστές της 17Ν, τα στελέχη της Κουμουνδούρου που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών. Παράλληλα, τους ζήτησε να αναδείξουν τον περιθωριακό πολιτικό ρόλο του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη και το γεγονός ότι στους συνομιλητές του περιλαμβάνονται άκρως ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, μεταξύ των οποίων -όπως αναδεικνύει και ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου- «ακόμα και κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου».

«Κλείνουν» υποψηφιότητες

Σε αυτό το κλίμα, ολοκληρώνεται σταδιακά η προετοιμασία της Ν.Δ. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς κλείνουν ένα μετά το άλλο τα ανοιχτά μέτωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηριχθεί, τελικά, ο νυν περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σύντομα καθώς ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν τελικό κύκλο επαφών πριν καταλήξει, ενώ για την Αθήνα αναμένεται ο νέος κύκλος μετρήσεων καθώς στη λίστα έχουν προστεθεί εξωκοινοβουλευτικά στελέχη με σαφώς επιτυχημένο αυτοδιοικητικό ή, κατά περίπτωση, επαγγελματικό – συνδικαλιστικό στίγμα. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο χορός τον ονομάτων συνεχίζεται ενώ πληροφορίες έφεραν ως δυνάμει υποψήφιο τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θαν. Σκορδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή