Απάντηση Βενιζέλου προς αμφισβητίες στο ΠΑΣΟΚ

Απάντηση Βενιζέλου προς αμφισβητίες στο ΠΑΣΟΚ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως έμμεση αλλά σαφής απάντηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, προς όσους αμφισβητούν τη στρατηγική επιλογή του να συνεργαστεί με το σχήμα των «58» και να συμμετάσχει στις διεργασίες στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, εκλαμβάνεται η χθεσινή δημοσιοποίηση των αποφάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ. Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι στις 22 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε από την ΚΠΕ όλο το πλαίσιο των δράσεων που οδηγεί στη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν. Τις τελευταίες ημέρες προβληματισμό για την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και «58» είχαν εκφράσει διάφορα στελέχη του κόμματος, όπως ο κ. Θ. Μωραΐτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση της ΚΠΕ δεν ήταν ομόφωνη, και η κίνηση των «75» (Μιχ. Καρχιμάκης κ.ά.) που με προχθεσινή ανακοίνωσή τους υπαινίσσονται ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαλύσει το κόμμα.

Ωστόσο, πέρα από αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις, η διαδικασία προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με τους «58» γίνεται αντιληπτή ως προβληματική και από άλλους μέσα στο κόμμα. Αρκετοί μάλιστα συνδέουν τη συζήτηση περί προσέγγισης με το σχήμα των «58» και με τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραμένει υπερχρεωμένο, δίχως την ικανότητα να συντηρήσει καν το ολιγάριθμο προσωπικό του. Η κακή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί επιβαρυντικά στις σχέσεις ακόμη και μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Βενιζέλου, πολλοί εκ των οποίων ιεραρχούν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως τη σημαντικότερη εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χαρ. Τρικούπη.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να υποχωρήσει από την επιλογή του, παρά τις αντιδράσεις και τα προφανή προβλήματα. Ωστόσο, στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδοκομματικές πιέσεις θα ενταθούν, ιδίως όσο συνεχίζεται η συζήτηση για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη Θεσσαλονίκη

Στόχος του κ. Βενιζέλου για την προσεχή εβδομάδα είναι να εντείνει τις κομματικές δραστηριότητες μετά την πολυήμερη απουσία του στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο μέσον της εβδομάδας (23 Ιανουαρίου) θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται η εκδήλωση «Relaunching Europe» από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες. Σε μια συζήτηση η οποία θα αφορά τη δυνατότητα διατύπωσης προτάσεων εξόδου από την κρίση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, καθώς επίσης και αρκετοί νέοι επιχειρηματίες.

Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για δημιουργία των επιτροπών που θα συντονίσουν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την κυβέρνηση, δηλαδή την κατάρτιση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Εν συνεχεία, μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο οι νεοσυσταθείσες επιτροπές θα συνεδριάσουν μαζί με τις νομαρχιακές, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου για τη δρομολόγηση της ομάδας η οποία θα ασχοληθεί με το λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο» της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή