Σφαίρες, σε φακέλους, προς Γ. Προβόπουλο και Γ. Πρετεντέρη

Σφαίρες, σε φακέλους, προς Γ. Προβόπουλο και Γ. Πρετεντέρη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φακέλους με σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο του MEGA Γιάννη Πρετεντέρη ταχυδρόμησαν χθες άγνωστοι, οι οποίοι υπογράφουν συνοδευτικό απειλητικό κείμενο ως «Λαϊκοί τιμωροί».

Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών και ένα κείμενο έκτασης 5 – 6 γραμμών γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ολα τα πειστήρια παρελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα. Αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν χθες ότι παρότι σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών χρησιμοποιούν τα τυφέκια καλάσνικοφ, οι συγκεκριμένες που ταχυδρομήθηκαν χθες προς τους κ. Προβόπουλο και Πρετεντέρη παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις.

Απειλές

Στην πρώτη περίπτωση, ο συντάκτης του κειμένου φέρεται να εκτοξεύει απειλές εναντίον του διοικητή της ΤτΕ θεωρώντας τον υπαίτιο για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση επιτίθεται στον κ. Πρετεντέρη για σχόλιά του μέσω του Τύπου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το απειλητικό κείμενο φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, είναι κατά το ήμισυ ίδιο και στις δύο περιπτώσεις και έχει μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον παραλήπτη. Στο εξωτερικό μέρος των φακέλων, που ταχυδρομήθηκαν μέσω των ΕΛΤΑ, δεν υπήρχε γραμμένο όνομα αποστολέα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν ύστερα από έλεγχό τους σε συσκευές X-Ray. Aκολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών οι φάκελοι δεν ανοίχθηκαν και παραδόθηκαν ουσιαστικά ανέγγιχτοι στην Αντιτρομοκρατική προκειμένου να ελεγχθούν για δακτυλικά αποτυπώματα.

Αλλα περιστατικά

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος έλεγαν χθες ότι είναι η δεύτερη φορά που στελέχη της τράπεζας πέφτουν θύματα επίθεσης, καθώς τον Νοέμβριο του 2011 είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας στο γκαράζ πολυκατοικίας όπου διέμενε το στέλεχος της ΤτΕ, Ιω. Γούσιος. Ο κ. Γούσιος είχε συντάξει το πόρισμα ελέγχου για την τράπεζα Proton Bank του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φάκελος με σφαίρες είχε σταλεί τον Φεβρουάριο του 2013 και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Τότε, το συνοδευτικό – απειλητικό κείμενο έφερε την υπογραφή «Κρητική επανάσταση». Τον Νοέμβριο του 2013 παραλήπτης φακέλου με τρεις σφαίρες είχε γίνει και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Παλαιότερα, τον Ιανουάριο του 2011, άγνωστοι είχαν ταχυδρομήσει σφαίρες στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους φάκελο με τρεις σφαίρες είχαν ταχυδρομήσει άγνωστοι και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή