Δυστοκία με τις υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ

Δυστοκία με τις υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει τις εκκρεμότητες όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος (προγραμματιζόταν να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου), κυρίως εξαιτίας της απροθυμίας κεντρικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβουν το χρίσμα και να κατέλθουν ως υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες. Το θέμα θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην τελική ευθεία προς τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίρριψη ευθυνών

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου επιρρίπτουν στην κυβέρνηση ευθύνες για διαμόρφωση συνθηκών πόλωσης στον δημόσιο πολιτικό λόγο, κίνηση που ερμηνεύουν ως ενδεικτική της αυξημένης πιθανότητας πρόωρης, αιφνίδιας προσφυγής στις κάλπες. Ιδιαίτερα η ανάδειξη του θέματος των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κ. Αλέξη Τσίπρα και οι σχετικές ανακοινώσεις της Ν.Δ. εκλαμβάνονται από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως «σπασμωδικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, οι οποίες υπαγορεύονται από την πίεση και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιτίας των νέων απαιτήσεων της τρόικας».

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει πολυετή επέκταση της λιτότητας και της στασιμότητας για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους σχετικά με τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. Στο πεδίο της οικονομίας και της πολιτικής για έξοδο από την κρίση, ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε σε δύο σημεία της έκθεσης, τα οποία, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα: την παραμονή μιας χώρας σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας» μέχρι να ξεπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την Ε.Ε. και την αναφορά ότι, με την υφιστάμενη πολιτική, κράτη όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να μειώσουν το χρέος «αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες». Τα δύο αυτά σημεία ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ότι επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ως δικαίωση της πολιτικής συμμαχιών τους στα ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα εκλαμβάνουν στην Κουμουνδούρου την υποβολή από το γερμανικό Die Linke επερώτησης στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή