Πρώην πρωθυπουργοί στο βιβλίο Ι. Ζέπου

Πρώην πρωθυπουργοί στο βιβλίο Ι. Ζέπου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πρώην πρωθυπουργοί, οι κ. Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Π. Πικραμμένος, έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. και πρώην γ.γ. του υπ. Εξωτερικών Ιωάννη-Αλεξίου Ζέπου, που έγινε χθες στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ. Ηταν η πρώτη φορά ύστερα από μήνες που οι κ. Σημίτης και Παπανδρέου βρέθηκαν μαζί σε εκδήλωση, ενώ μετά το πέρας της αντάλλαξαν και χειραψία.

Οπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, ο κ. Ζέπος κατέχει ένα απόλυτο ρεκόρ για το διπλωματικό σώμα, αφού υπηρέτησε ως γ.γ. του ΥΠΕΞ έξι διαφορετικούς υπουργούς από το 2009 ώς το 2012. Τον κ. Παπανδρέου, στη συνέχεια τους κ. Δ. Δρούτσα και Στ. Λαμπρινίδη, επί κυβέρνησης Παπαδήμου τον κ. Στ. Δήμα, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου τον κ. Π. Μολυβιάτη και στη συνέχεια τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Απ’ όλους αυτούς το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν οι κ. Παπανδρέου και Δήμας, ενώ την παρακολούθησαν πολλοί διακεκριμένοι διπλωμάτες.

Το βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Μια διπλωματική διαδρομή», το παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Π. Χηνοφώτης και Χρ. Ροζάκης και ο πρέσβης ε.τ. Π. Αποστολίδης.

Ο κ. Ροζάκης χαρακτήρισε το βιβλίο του κ. Ζέπου εξαιρετικά πολύτιμο, εξήρε το ότι δεν παρακάμπτει τα προβλήματα και δεν χαρίζεται, ενώ σημείωσε ότι ο συγγραφέας ζητεί αλλαγή νοοτροπίας με βάση την κατανόηση του εαυτού μας.

Ο κ. Χηνοφώτης έκανε λόγο για την ολιστική προσέγγιση του κ. Ζέπου, τον οποίο χαρακτήρισε ικανό και αποτελεσματικό διπλωμάτη. Τέλος, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε το βιβλίο «την καλύτερη διαφήμιση» για τη διπλωματική καριέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή