Νέος πολιτικός φορέας από Γ. Χατζημαρκάκη

Νέος πολιτικός φορέας από Γ. Χατζημαρκάκη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία κόμματος το οποίο θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης. Στην ιδρυτική εκδήλωση που θα γίνει στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα -σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή σηματοδοτεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του σχήματος- θα δοθούν στη δημοσιότητα το όνομα και η ιδρυτική διακήρυξη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας και θήτευσε ως ευρωβουλευτής για μία δεκαετία. Ωστόσο, η αρνητική στάση του κόμματός του στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, η εχθρότητα μέρους της γερμανικής κοινής γνώμης, αλλά και ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο έγιναν δεκτές από ηγετικά στελέχη του κόμματος οι πρωτοβουλίες του, τον έπεισαν ότι η πολιτική του σχέση με τη Γερμανία είχε φτάσει στο τέλος της και ότι εφεξής θα πρέπει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Οπως είπε σε συζήτηση με δημοσιογράφους, το 2012 του είχε γίνει κρούση από την κ. Μπακογιάννη για να πολιτευτεί με τη ΔΗΣΥΜ. Ο κ. Χατζημαρκάκης δεν θα συνεργαστεί με κανένα σχήμα. Οπως είπε, αναζητεί πραγματιστικές λύσεις και δεν έχει ιδεολογικές παρωπίδες όπως τα σχήματα που κινούνται στον φιλελεύθερο χώρο. Αποκάλυψε ότι είχε μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Κουβέλη και είχε κάνει ενέργειες ώστε να αποκτήσει πρόσβαση η νεολαία του κόμματος στις Βρυξέλλες, ωστόσο τότε στελέχη της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ξεκινά περιοδείες στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή