Άρση ασυλίας του Β.Καπερνάρου αποφάσισε η Βουλή – «Όχι» για Ντινόπουλο, Βαρβιτσιώτη

Άρση ασυλίας του Β.Καπερνάρου αποφάσισε η Βουλή – «Όχι» για Ντινόπουλο, Βαρβιτσιώτη

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Β. Καπερνάρου και όχι των βουλευτών της ΝΔ, Μ.Βαρβιτσιώτη και Αρ.Ντινόπουλου αποφάσισε η Βουλή.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ψήφισαν συνολικά 230 βουλευτές. Ειδικότερα:

– Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, παρών ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

– Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

– Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, παρών 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή.

Νωρίτερα, υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη συζήτηση των υποθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κ. Μαριάς ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να καταγγείλει ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος τον είχε συκοφαντήσει συνδέοντάς τον με την προτροπή στους πολίτες να παίξουν στο Χρηματιστήριο, ότι είχε δηλώσει εναντίον του πως ο ίδιος άνθρωπος που ευαγγελιζόταν την άνοιξη στη Σοφοκλέους είναι ο οικονομικός γκουρού του Πάνου Καμμένου και ότι ήταν στο ΠΑΣΟΚ πριν πάει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Μαριάς ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Ντινόπουλου αν δεν ανακαλέσει πανηγυρικά τις συκοφαντίες σε βάρος του, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντινόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όπως ζήτησε ο κ. Μαριάς, αλλά τον χαρακτήρισε «μαίτρ της κωλοτούμπας», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που ο αρχηγός του προέτρεπε πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο της περιοχής τους, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Καμμένος βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα.

Η ομιλία του κ. Ντινόπουλου προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα άρσης της ασυλίας του για οικονομικό θέμα, ή να πει αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του για οικονομικό θέμα. «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει ως εκκρεμότητα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Όμως, ο κ. Καμμένος στράφηκε και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «μάζεψε νεοφασίστες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλε επιχείρηση ποινικοποίησης της αντιπολίτευσης».

«Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ είναι ότι έχει μαζέψει νεοφασίστες. Η ΝΔ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και δεν δεχόμαστε τέτοιες κατηγορίες, ιδιαίτερα από ένα κόμμα που οι βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους της με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στην ίδια κάλπη» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη και στη στάση των ΑΝΕΛ στην πρόταση αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, πάντως, έχει ομοφώνως εισηγηθεί την μη άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.

Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σήμερα να λάβει απόφαση για δύο ακόμη υποθέσεις. Η δεύτερη αφορά τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για απόφαση που είχε λάβει Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε ως αντιπολίτευση, για την αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία πρασίνου.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι στη συκοφαντία», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι τα οικόπεδα αγοράστηκαν με χρήματα από το ειδικό τέλος που είχε θεσπιστεί, το «πρασινόσημο», και ότι έχει κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα της δαπάνης.

Η τρίτη υπόθεση αφορά τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο. Ο ίδιος είπε ότι αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής 7.730, επισημαίνοντας ότι η αίτηση άρσης ασυλίας του πήγε στη Βουλή χωρίς να έχει περαιωθεί ο έλεγχος και χωρίς ο ίδιος να έχει κληθεί για την παροχή διευκρινίσεων. Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι απέκρυψε τα στοιχεία που ο ίδιος είχε προσκομίσει προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή