Απόφαση άρσης ασυλίας Β. Καπερνάρου

Απόφαση άρσης ασυλίας Β. Καπερνάρου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικές συγκρούσεις με ένταση ασυνήθιστη, όχι για την Ολομέλεια της Βουλής, αλλά για την αφορμή με την οποία ξέσπασαν, καταγράφηκαν χθες με πρωταγωνιστές βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ν.Δ. Στην ημερήσια διάταξη και σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν η συζήτηση επί προτάσεων για άρση ασυλίας των βουλευτών Αργ. Ντινόπουλου (Ν.Δ.) και Β. Καπερνάρου (ΑΝΕΛ).

Ο κ. Β. Καπερνάρος (του οποίου η ασυλία ήρθη με 191 θετικές ψήφους έναντι μόλις 31 υποστηρικτικών προς το πρόσωπό του, επί υποθέσεως φορολογικού χαρακτήρα), ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης και πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρ. Μαρκογιαννάκη, υποστηρίζοντας ότι «απέκρυψε από τη Βουλή στοιχεία» της υπόθεσης που τον αφορούσε. «Το ψάχνω και νομικά αυτό», πρόσθεσε ο κ. Καπερνάρος, καθιστώντας έτσι σαφές πως δεν είναι στις προθέσεις του να ολοκληρώσει την αντίδρασή του μόνο στην έντονη, χθεσινή αγόρευσή του. Επί του παρόντος, πάντως, πέτυχε μόνο να εκνευρίσει εμφανώς τον κ. Μαρκογιαννάκη, αλλά όχι και να πείσει τους υπόλοιπους βουλευτές – όπως, τουλάχιστον, προκύπτει εκ του αποτελέσματος της διεξαχθείσης ψηφοφορίας.

Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ντινόπουλου ζητήθηκε προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του έπειτα από μήνυση του κ. Επ. Μαριά (ΑΝΕΛ), καθώς ο τελευταίος θεώρησε συκοφαντικά όσα ο γαλάζιος βουλευτής είχε υποστηρίξει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ότι, δηλαδή, ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη, ο κ. Μαριάς είχε προτρέψει τους πολίτες να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο. Η πρόταση απερρίφθη (μόνο 20 ψήφισαν υπέρ της άρσης και 208 κατά), πλην όμως προ της ψηφοφορίας ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρενέβη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον μηνυτή του «μετρ της κωλοτούμπας», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βαρύνεται και με οικονομικά αδικήματα. Ο κ. Καμμένος αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι νεοφασίστες μαζεύτηκαν στο εσωτερικό της Ν.Δ., προκαλώντας έτσι παρέμβαση της κ. Σοφίας Βούλτεψη, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι είναι οι ΑΝΕΛ που έχουν συμπέσει σε ψηφοφορίες με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τέλος, επίσης απερρίφθη (78 υπέρ έναντι 143 κατά) πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, για παλαιά υπόθεση σχετική με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, στη σύνθεση του οποίου μετείχε ως αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή