Ελαφρύνσεις αγροτών ζητούν 32 βουλευτές Ν.Δ.

Ελαφρύνσεις αγροτών ζητούν 32 βουλευτές Ν.Δ.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της δικομματικής καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την υλοποίηση δύσκολων ή αντιδημοφιλών επιλογών. Παράλληλα, η γραμμή της ακραίας πόλωσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετείται, κεντρικά, από το Μαξίμου προκαλεί την αποστασιοποίηση στελεχών που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τους υψηλούς τόνους. Χθες, 32 βουλευτές της Ν.Δ., υπό τον Ιορ. Τζαμτζή, κατέθεσαν ερώτηση προς την κυβέρνηση, με την οποία ζητούν να μην εφαρμοστεί, όπως έχει ψηφιστεί, το φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες. Οι 32 βουλευτές της Περιφέρειας, με την ερώτησή τους που απευθύνεται στους Γ. Στουρνάρα, Αθ. Τσαυτάρη, Γ. Μιχελάκη, Κυρ. Μητσοτάκη ζητούν αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος με συντελεστή 5%-7%, επί των καθαρών κερδών, έναντι του προβλεπόμενου 13%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και αύξηση του ορίου τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από 10.000 σε 20.000 ευρώ.

Η κίνηση των «32», σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Ν.Δ. με τον αγροτικό κόσμο δοκιμάζονται, δεν είναι άσχετη και με την πίεση που δέχονται οι βουλευτές στις περιφέρειές τους. Θεωρείται, δε, αφενός ως προειδοποιητική βολή προς τον Αθ. Τσαυτάρη, αφετέρου δε ως πρόκριμα όσων θα ακολουθήσουν εφόσον το υπ. Ανάπτυξης προχωρήσει στην απορρύθμιση της διανομής φρέσκου γάλακτος, όπως προτείνεται από το tool – kit του ΟΟΣΑ. Οπως έχει αποκαλύψει η «Κ», για τις ρυθμίσεις που προτείνει ο Οργανισμός και δη για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από πολυκαταστήματα τροφίμων, αλλά και για την επέκταση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος σημειώνονται ήδη αντιπαραθέσεις εντός υπουργικού συμβουλίου, με τον Αδ. Γεωργιάδη και τους Αθ. Τσαυτάρη και Μαχ. Χαρακόπουλο να εγείρουν σειρά ενστάσεων. Προσώρας, το Μαξίμου σταθμίζει τα δεδομένα και μοιάζει να μην έχει ανάψει το πράσινο φως για την κατάθεση του ν/σ Χατζηδάκη.

Σε πολιτικό επίπεδο, χθες, ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, και προχθές ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης τήρησαν αποστάσεις από τη στρατηγική της Συγγρού. Ο πρώτος δεν έκρυψε (Βήμα FM) τη διαφωνία του για την ανάδειξη του ζητήματος αθεΐας Τσίπρα και για την επιχείρηση ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Προφανώς ανήκω στη Ν.Δ. και στηρίζω την κυβέρνηση… αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ανακοινώσεις ή σε όλες τις τακτικές της Ν.Δ. είμαι σύμφωνος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή