Αιχμηρή απάντηση Λυκούδη στην κριτική

Αιχμηρή απάντηση Λυκούδη στην κριτική

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση  «θα μετέχω σε όποια εκδήλωση επιθυμώ και θεωρώ αδιανόητο ακόμη και να υπαινίσσεστε ότι θα πρέπει στο εξής να ζητώ την έγκρισή σας για το πού θα πηγαίνω» απάντησε χθες ο κ. Σπύρος Λυκούδης στην έντονη κριτική που του άσκησε ο κ. Θόδ. Μαργαρίτης για την προχθεσινή του παρουσία σε εκδήλωση της κίνησης των «58». Ο απόλυτος τρόπος που απευθύνθηκε ο πρώην γραμματέας στον στενό συνεργάτη του κ. Κουβέλη είναι ενδεικτικός του κλίματος που επεκράτησε στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Κλίμα ψυχρότητας με εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ «συντρόφων», που αφορούσαν βέβαια καθεαυτήν τη στρατηγική του κόμματος, αλλά και την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει.

Οι μεν της πλειοψηφίας καταλόγισαν ευλόγως στην πλευρά Λυκούδη ότι είναι αδιανόητο μετά το συνέδριο σημαίνοντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ όχι μόνον να παρίστανται σε πρωτοβουλίες των «58», αλλά και να είναι κεντρικοί ομιλητές στις εκδηλώσεις τους. «Φωτογράφησαν» έτσι τους κ. Γρ. Ψαριανό και Ανδ. Παπαδόπουλο στους οποίους καταλογίστηκε ευθέως ότι υπηρετούν ένα πολιτικό σχέδιο εξόφθαλμα ανταγωνιστικό των σχεδιασμών της ΔΗΜΑΡ.

Οι δε της μειοψηφίας απάντησαν -κι αυτοί ευλόγως- ότι η επιλογή του κ. Κουβέλη να επιζητεί συνεργασίες μόνον με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι τσακωμένα με τον κ. Βενιζέλο και ταυτοχρόνως να αρνείται ακόμη και να συναντηθεί π.χ. με τον κ. Γ. Βούλγαρη, εκτός από ανεξήγητη στους πολίτες, θα αποδειχθεί και καταστροφική στις κάλπες.

Δηλωτικό, πάντως, των προθέσεων του κ. Κουβέλη είναι ότι διένειμε χθες σε όλα τα μέλη της Εκτ. Επιτροπής συγκεκριμένες αρμοδιότητες με προφανή στόχο να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους. Εξίσου δηλωτικό, ωστόσο, των προθέσεων της πλευράς Λυκούδη είναι ότι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου διοργανώνει αύριο ανοιχτή εκδήλωση για να αποκτήσει πλέον και όνομα (!) η μειοψηφική τάση της ΔΗΜΑΡ που εκπροσωπεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή