Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται ούτε και κρύβεται

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται ούτε και κρύβεται

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές τόσο προς τους «58», τον κ. Φ. Κουβέλη, καθώς επίσης και τον κ. Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα άφηνε να εννοηθεί ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει επισήμως στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) ενόψει των ευρωεκλογών, άφησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του με αφορμή την εκδήλωση «Relaunching Europe», που διοργάνωσαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες. Η επιστροφή του κ. Βενιζέλου από τη σχεδόν 12ήμερη απουσία του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη σηματοδοτεί και την εκκίνηση ενδοκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εντάσσονται, βεβαίως, στη γενικότερη κινητικότητα που εντοπίζεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στις αποκλίνουσες απόψεις για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η ενοποίησή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ουσιαστικά χθες αυτοπροσώπως στον κ. Ι. Βούλγαρη των «58», ο οποίος προχθές από το Περιστέρι μιλούσε για νέο κόμμα με νέα σύμβολα. «Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπέρασπιση των θέσεων και των πεπραγμένων του σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί τη συσπείρωση της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης «χωρίς ηγεμονισμούς». Εν συνεχεία, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «τον μόνο εκπρόσωπο του ΕΣΚ στην Ελλάδα», απαντώντας, βεβαίως, τόσο στον κ. Σβόμποντα όσο και στον κ. Κουβέλη, οι οποίοι είχαν συναντηθεί λίγες ώρες νωρίτερα. «Είμαι σίγουρος», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, «ότι στις συναντήσεις που είχε ο Χάνες (Σβόμποντα) τόνισε σε όλους τους συνομιλητές του ότι χωρίς ενότητα δεν ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση των ιστορικών περιστάσεων». Λίγο αργότερα, η ΔΗΜΑΡ εξέδιδε ανακοίνωση τόσο για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου όσο και για τις διαρροές της Χαρ. Τρικούπη, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν πως «το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δείξει κατανόηση σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι «αντιευρωπαϊκό» και μίλησε για πολύ σκληρή και επιθετική ερμηνεία του αποτελέσματος το οποίο, όπως είπε, «θα κρίνει τη νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας». «Πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει τη σωστή απόφαση, βασισμένη στον ορθό λόγο και όχι στις θεωρίες συνωμοσίας», επισήμανε. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και στις «χαμένες ευκαιρίες» περιόδων όπως εκείνη της πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη. Αν τότε είχαν γίνει αποδεκτές οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, «η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Ελιά

Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η συζήτηση για τo πλαίσιο εντός του οποίου θα λειτουργήσει η Ελιά. Χθες, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ν. Ανδρουλάκης άφησε να εννοηθεί ότι από τη συζήτηση περί προσώπων στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και μετά αυτές, δεν απουσιάζει ούτε ο κ. Βενιζέλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση (ΣΚΑΪ) περί του αν ο κ. Βενιζέλος θα είναι επικεφαλής της Ελιάς, τόνισε ότι «δεν θα βάλουμε το κάρο μπροστά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή