ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχειρείται αλλαγή ατζέντας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχειρείται αλλαγή ατζέντας»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξελίσσεται από την πλευρά της κυβέρνησης, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για συνειδητή προσπάθεια εκτροπής της δημόσιας συζήτησης σε δευτερεύοντα ζητήματα. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς εκκρεμεί ένας ακόμη κύκλος διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επιχειρεί συστηματικά να κρατήσει στην κορυφή της ατζέντας άλλα ζητήματα, πέραν των οικονομικών, υιοθετώντας «βρώμικη επικοινωνιακή πολιτική» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν.

«Είναι βέβαιο ότι επιχειρείται αλλαγή ατζέντας», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (ΣΚΑΪ) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τσιμπήσει σε αυτές τις αθλιότητες». Στο κάδρο των «αθλιοτήτων» τοποθετούν στην Κουμουνδούρου τις αιχμές από πλευράς Ν.Δ. για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και την εσκεμμένη, όπως τη χαρακτηρίζουν, διαστρέβλωση των θέσεων του υπευθύνου Οικονομικών του κόμματος, Γ. Σταθάκη, σχετικά με το «επαχθές» χρέος και τη διαγραφή χρέους. Η οριοθέτηση, πάντως, του ποσοστού διαγραφής του χρέους παραμένει ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει ανοίξει εσωκομματική διένεξη για το ακριβές ύψος του, με τη μειοψηφία να κατηγορεί την πλειοψηφία ότι αλλάζει στις δημόσιες τοποθετήσεις της τις αποφάσεις του συνεδρίου για το ζήτημα.

Επιχειρώντας να επαναφέρει την αντιπαράθεση στα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας και ταυτόχρονα να αφαιρέσει από την ατζέντα μια συζήτηση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εσωκομματικό «αγκάθι», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση για «εμπαιγμό» αναφορικά με τις δηλώσεις περί σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προσθέτοντας ότι η όποια διαπραγμάτευση αφορά τον πολιτικό – επικοινωνιακό χειρισμό της εφαρμογής του Μνημονίου και όχι τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά του, καθώς «η κυβέρνηση το εφαρμόζει απαρέγκλιτα». Επικαλούμενοι την αύξηση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 175%, την εκτίναξη της ανεργίας και την έκρηξη κόκκινων δανείων, στην Κουμουνδούρου επαναφέρουν το θέμα της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου κατά της τρόικας και των Μνημονίων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν την αξιοποίησε «για να θέσει το ζήτημα δραστικού «κουρέματος» – αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, παρόλο που η αναγκαιότητα αυτή είναι σχεδόν πανθομολογούμενη», αναφέρουν.

Υποψηφιότητες

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αντικείμενο την προετοιμασία για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συγκληθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο με αποκλειστικό θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη σημερινή συνεδρίαση, που γίνεται με καθυστέρηση δύο ημερών, καθώς ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της κηδείας του Κώστα Φιλίνη, αναμένεται να συζητηθούν οι υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή