Συζήτηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική πολιτική

Συζήτηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική πολιτική

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η κατάρτιση οδικού χάρτη για την υλοποίηση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013, ενόψει της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών της ΕΕ, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης συνάντησης των διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής των κρατών-μελών της ΕΕ χθες και σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων στις επιχειρήσεις και στις αποστολές της ΕΕ ανά τον κόσμο, στην πορεία για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη θαλάσσια ασφάλεια, στη συνεκτική προσέγγιση (comprehensive approach) και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της επιχείρησης της ΕΕ.

Στη συνάντηση μετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας (ΕΟΑ) και οι διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής των κρατών-μελών της ΕΕ. Στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης, η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΟΑ, Claude-France Arnould, έγινε σήμερα δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.

Εξάλλου, χθες ο γενικός διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DGEUMS), αντιστράτηγος Wolfgang Wosolsobe, μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας για την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας-Η στρατιωτική διάσταση: Διερεύνηση τρόπων για τη βελτίωση της αποδοτικότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή