Δ. Κουτσουμπάς: Διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Κουτσουμπάς: Διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ομιλία του στη Λιβαδειά ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Δημ. Κουτσούμπας αφού κατηγόρησε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αφήνουν στο λαό τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προβληματιστεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη που λέει η ΝΔ, με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που έχουν σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τονίζοντας πως «με ή χωρίς μνημόνιο, που λέει η ΝΔ ή τα περί κουρέματος του χρέους – που τώρα μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι επαχθές – είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προέβλεψε ότι «η όποια κυβέρνηση είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού» ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί; Πρωτοκλασάτα στελέχη του δεν ήταν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, γενικοί γραμματείς υπουργείων σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα; Μήπως στις τάξεις του δεν έχει σήμερα μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, διαχειρίστηκαν κονδύλια, έφαγαν και κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε; Μήπως δεν τους ξέρετε όλους έναν- έναν και εδώ στη Βοιωτία;» όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λιβαδειά. Ο ίδιος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους αναφερόμενος συνολικά στο δυναμικό που συσπειρώνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κατηγόρησε για ενδοτισμό, για συμβιβασμό αλλά και για ξεπούλημα των εργατικών αγώνων «για να τσακίσουν το κίνημα και να μαζεύουν ζεστό χρήμα στις καταθέσεις τους από αυτή την εξαγορά και το συμβιβασμό με την εργοδοσία, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα πόθεν έσχες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων…» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πέρασε σε σκληρούς χαρακτηρισμούς καθώς ορισμένα στελέχη τα χαρακτήρισε «γυρολόγους». «Πολλοί από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ… και τώρα κοτσάρονται ως υποψήφιοι βουλευτές, ή υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ …ξαφνικά τώρα, είδαν το φως το αληθινόν; Άλλαξαν σαν άνθρωποι; Έγιναν ξαφνικά αγνοί και συνεπείς αγωνιστές;»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους απλούς ανθρώπους να μείνουν μακριά από τους καιροσκόπους «που δεν έχουν τηρήσει στο ελάχιστο τις υποσχέσεις τους και μοναδικό στόχο έχουν να αρπάξουν την ψήφο» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να δημιουργήσουν «μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» όπως τόνισε προβάλλοντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ισχυροποιηθεί το Κ.Κ.Ε. στις επόμενες εκλογές. «Αδυνάτισε πέρσι εκλογικά το ΚΚΕ και ήδη ο λαός μας, η νεολαία το έχει πληρώσει αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε λέγοντας πως «χειροτέρεψε η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αδυνάτισε το κίνημα, οι αγώνες. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνάτισε ο λαός, το κίνημα» τόνισε.

«Τη μάχη που θα τη δώσουμε ενιαία, σαν ένας άνθρωπος, χέρι – χέρι, όλοι μαζί, από όποια θέση ταχθούμε ο καθένας. Γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τους Δήμους και τις Περιφέρειες» είπε τοποθετώντας ψηλά τον πήχη για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, προσδιορίζοντας την κάθοδο του Κ.Κ.Ε. με συνδυασμούς σε όλους σχεδόν τους Δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

(ΑΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή