Διακομματική για την ανάπτυξη της Θράκης

Διακομματική για την ανάπτυξη της Θράκης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας, τη δημιουργία πλατφόρμας διαβούλευσης και τον σχεδιασμό επισκέψεων σε υπουργεία αλλά και στη Θράκη, δρομολογούνται από χθες οι ουσιαστικές εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, που συγκροτήθηκε μετά σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μια «πολιτική επιτροπή, η οποία έχει στόχο να μαζέψει, να αξιολογήσει, να ιεραρχήσει και να προτείνει πολιτικές», σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση η πρόεδρος της επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανακοίνωσε και τη σύνθεση των ομάδων εργασίας, η πρώτη εκ των οποίων θα έχει ως αντικείμενο αναπτυξιακά θέματα και η δεύτερη θεσμικά και διασυνοριακά. Η επί των αναπτυξιακών θα επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε θέματα όπως υποδομές, εργασιακά, περιβάλλον, ενέργεια, σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, στον εκσυγχρονισμό τους, στην τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη. 

Η δεύτερη θα επικεντρωθεί σε θέματα εργασιακά ή περιβαλλοντικά, ασφάλειας, Παιδείας και εκπαίδευσης, πολιτισμού, κοινωνικής οργάνωσης και Υγείας, θέματα που εφάπτονται του μεταναστευτικού, της μειονότητας και των συνόρων.

Οπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των μελών που έλαβαν χθες τον λόγο, το διακομματικό ενδιαφέρον είναι έντονο, ειδικά στην τρέχουσα περίοδο που είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη εξαιτίας της στάσης της γείτονος, και ενώ είναι γνωστό ότι η Αγκυρα εγείρει εκ νέου ζητήματα σχετικά με τη μειονότητα.

Ως προς την πλατφόρμα διαβούλευσης, επισημάνθηκε ότι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα δίδει πληροφορίες για τη σύσταση και το έργο της επιτροπής, θα παρέχει τη δυνατότητα προβολής υλικού και θα είναι η βασική γραμμή επικοινωνίας με τους φορείς και τους πολίτες για κατάθεση προτάσεων και μελετών.

Στα αξιοσημείωτα είναι, τέλος, η παρέμβαση του κ. Ν. Φίλη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι η επιτροπή θα πρέπει να ασχοληθεί με τα ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες της μειονότητας στη Θράκη που ζουν «υπό τις συνθήκες μιας πατριαρχικής και θρησκοληπτικής κοινωνίας. Πρέπει η φωνή αυτών των ανθρώπων να ακουστεί στην επιτροπή μας», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή