Απεβίωσε ο Τάσος Μπάνος – Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Απεβίωσε ο Τάσος Μπάνος – Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε χθες από τη ζωή ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Τάσος Μπάνος, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε τον θάνατό του, τονίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε για τη διάσωση της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε πριν από λίγο, πρόωρα, μετά από σκληρό αγώνα με τον καρκίνο, ο Τάσος Μπάνος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους. Ένας από τους ευφυέστερους και ευρηματικότερους νομικούς που έχω γνωρίσει. Ένας πραγματικός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ένας ενεργός πολίτης με συνείδηση της Ιστορίας. Ένας γνήσιος και ευαίσθητος διανοούμενος.

Ο Τάσος Μπάνος ήταν σταθερό σημείο αναφοράς όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πάντα στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πάντα έτοιμος, πάντα χρήσιμος, πάντα σεμνός και διακριτικός αλλά με ισχυρές απόψεις Πιστός στις πεποιθήσεις του και στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο γιος του, η οικογένεια και οι φίλοι του θα κρατήσουν τον θησαυρό της μνήμης του. Ο Τάσος Μπάνος αναλώθηκε όμως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτό εύχομαι να το μάθει και να το θυμάται ένας πολύ ευρύτερος κύκλος ανθρώπων στον τόπο μας».

  • Η κηδεία του Τάσου Μπάνου θα τελεστεί το Σάββατο στο Λαύκι της Κέρκυρας σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη του, αντί στεφάνων, να ενισχύσει την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» στους λογαριασμούς που αναγράφονται στο https://www.elpida.org/donations/#bank_transfer_row
      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή