Στόλτενμπεργκ: Συμφωνία για τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας, Τουρκίας

Στόλτενμπεργκ: Συμφωνία για τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας, Τουρκίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρ.Τ Ερντογάν είχε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε την ύπαρξη συμφωνίας για τεχνικές διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας με σκοπό τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων.

«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«H Ελλάδα και η Τουρκία», προσθέτει «είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μία σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια».

«Παραμένω σε στενή επαφή με όλα τους εμπλεκόμενους Συμμάχους για να βρεθεί μία λύση στις εντάσεις υπό το πνεύμα αλληλλεγγύης του NATO».

Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση Στόλτενμπεργκ, διπλωματικές πηγές των Αθηνών αναφερόμενες στις «φερόμενες τεχνικές συνομιλίες» εντός του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή