Θετική στην πρωτοβουλία ΝΑΤΟ δηλώνει η Αγκυρα

Θετική στην πρωτοβουλία ΝΑΤΟ δηλώνει η Αγκυρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να στηρίξει την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία για την μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόληψη ανεπιθύμητων ατυχημάτων στη θάλασσα και τον αέρα.

«Όπως έχει ανακοινώσει σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αυτή η πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται και από τη χώρα μας, στοχεύει στην έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών εντός του ΝΑΤΟ. Αυτές οι διαπραγματεύσεις που επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση της έντασης και όχι στην επίλυση των διμερών ζητημάτων της Ελλάδας με την Τουρκία, στην ουσία σχετίζονται με τις διευθετήσεις που είχαν γίνει προηγουμένως μεταξύ σε διμερές επίπεδο μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο πλευρών. Αναμένουμε από την Ελλάδα να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι «από την άλλη, θα θέλαμε με αυτή την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας προκειμένου να βρεθούν μόνιμες λύσεις σύμφωνες με το δίκαιο και την δικαιοσύνη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή