Επέτειος με εκδήλωση για το ΕΣΥ

Επέτειος με εκδήλωση για το ΕΣΥ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις στιγμές της πρώτης περιόδου και της κυβερνητικής εμπειρίας του ΠΑΣΟΚ, από τη δεκαετία του ’80, τις οποίες θεωρεί θετικές, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αναζητεί αφετηρία αναβάπτισης του πολιτικού του λόγου και ρόλου στις σημερινές συνθήκες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 46 χρόνων από την ίδρυση του σοσιαλιστικού κινήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι η πολιτευόμενη πλέον στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ηγετική ομάδα του κόμματος αφιέρωσε τη χθεσινή εκδήλωση από την ιστορική «3η Σεπτέμβρη» –ημέρα παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης από τον Ανδρέα Παπανδρέου– στο εθνικό σύστημα υγείας που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου και του οποίου η χρησιμότητα αναδεικνύεται στις ημέρες μας εξαιτίας της πανδημίας. Η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε την ομιλία της στην ανάγκη ανασύστασης του ΕΣΥ, ενώ μίλησε και για τον ρόλο που –όπως τόνισε– πρέπει να διαδραματίσουν στις παρούσες συνθήκες οι προοδευτικές δυνάμεις.

«Η Ελλάδα, που μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί με πρόσημο δημοκρατικό και προοδευτικό, δεν μπορεί παρά να αποτελεί και τη στρατηγική στόχευση και επιδίωξη των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου», αναφέρει από την πλευρά του και ο γιος του ιδρυτή, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Για «ένα νέο κοινωνικό συνασπισμό δυνάμεων που δεν έχει ως βάση του τη σχέση με την εξουσία, το κράτος και τις προσόδους που απορρέουν από αυτό, αλλά την κοινή πίστη πως αυτή η παράταξη δεν είναι “ένα πουκάμισο αδειανό”, αλλά το συλλογικό υποκείμενο που μπορεί να κάνει πράξη την αυτοδύναμη Ελλάδα του 2020», κάνει λόγο ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, για να προσθέσει: «Yποχρέωσή μας είναι να απαντήσουμε τώρα στην κρίση ταυτότητας της κοινωνίας και του έθνους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου σε παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι μια κατάκτηση, είναι η καλύτερη περίοδος στην ελληνική ιστορία, είναι αποτέλεσμα βεβαίως των αγώνων όλου του ελληνικού λαού και του έργου των κυβερνήσεων. Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τη μεταπολιτευτική πρόοδο ήταν καθοριστική, προκειμένου η Ελλάδα να ξεφύγει από τις μυλόπετρες της υπανάπτυξης της προηγούμενης περιόδου».
Δημόσιες κόντρες

Δεν έλειψαν, πάντως, και οι προσωπικού χαρακτήρα δημόσιες κόντρες από τη χθεσινή επέτειο. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε με έντονο τρόπο ανάρτηση για την επέτειο που έκανε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης. «Είμαστε πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας», έγραψε ο κ. Σπίρτζης. «Μα πώς γίνεται να είσαι τόσο μεγάλος πολιτικός ξεφτίλας. Να ανεβάζεις τέτοιο ποστ και την ίδια ώρα να γλείφεις τον κ. Τζανακόπουλο που λέει ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα για 40 χρόνια. Αν είσαι πιστός στην αξία της καρέκλας βέβαια, όλα γίνονται», σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή