ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεσβεία Ρωσίας: Fake news οι δήθεν ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία

Πρεσβεία Ρωσίας: Fake news οι δήθεν ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία

Την δυσαρέσκειά της σχετικά με την «προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ‘πλάτες’ στην Τουρκία» εκφράζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στο Facebook.

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα» αναφέρει στην ανάρτησή της.

«Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο» συνεχίζει η ρωσική πρεσβεία, προσθέτοντας πως «οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες».

Η πρεσβεία της Ρωσίας καλεί τέλος «εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής ‘πληροφορίας’ να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης».