Ερντογάν: Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πετάξει χάρτες που επιβάλλονται από άλλους

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πετάξει χάρτες που επιβάλλονται από άλλους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακραία ρητορική των τελευταίων ημερών διατήρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως «η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη για να πετάξει ανήθικους χάρτες και έγγραφα που επιβάλλονται από άλλους», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σε δηλώσεις του σε τελετή εγκαινίων νοσοκομείου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «είτε θα το καταλάβουν πολιτικά και διπλωματικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Υποστήριξε δε ορισμένοι αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Είχε προηγηθεί νέα εμπρηστική δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος απευθύνθηκε στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, δήλωσε πως «πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

Στ. Πέτσας: Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «το δικό μας μήνυμα, όπως και της Ευρώπης και των διεθνών παραγόντων, είναι ξεκάθαρο. Τελειώνουν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις». Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι το πλαίσιο το οποίο έχει συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και έχει διαμηνυθεί προς τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι ξεκάθαρο: ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «η κίνηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ που μιλούσε για δήθεν συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να παραμείνει στο τεχνικό επίπεδο όπως ήταν η πρότασή του και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όποιος κατέχει δημόσια αξιώματα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει το αξίωμα, το οποίο κατέχει. Και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κατέχει ένα μεγάλο αξίωμα» σημείωσε και προσέθεσε ότι το μόνο θέμα που έχουμε προς διευθέτηση με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή