Μισέλ προς Ερντογάν: Νέα έκκληση για αποκλιμάκωση

Μισέλ προς Ερντογάν: Νέα έκκληση για αποκλιμάκωση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τηλεφωνική επικοινωνία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο κ. Μισέλ τόνισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει ενέργειες που οξύνουν την κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ανέδειξε εκ νέου την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την πρόθεση του μπλοκ για μία εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία.

Ο κ. Μισέλ έχει συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα τις σχέσεις με την Τουρκία, ενώ πρότεινε επίσης τη διοργάνωση πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών. Ο μόνος τρόπος επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, για τον πρόεδρο του Συμβουλίου, είναι ο διάλογος. Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, ο κ. Μισέλ προτίθεται να παραμείνει σε επαφή με όλες τις πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφοβισμό στην Αν. Μεσόγειο

Παρίσι προς Άγκυρα: Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυρώσεις – Να ξεκινήσουν συνομιλίες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή