ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δ. Τζανακόπουλος νέος γραμματέας της Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δ. Τζανακόπουλος νέος γραμματέας της Κ.Ε.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κλειστής συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έλαβε 110 θετικές ψήφους σε σύνολο 140 ψηφισάντων (η ΚΕ αριθμεί 151 μέλη). Επιπλέον, υπήρξαν 29 λευκά και 1 άκυρο.

Αλ. Τσίπρας: Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεδαφίζει αντί να χτίζει

Νωρίτερα, κατά την εισήγησή του στην Κ.Ε., ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει κατεδαφίζει αντί να χτίζει», ότι γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα «στα δύσκολα χρόνια του 2010-15», ότι οδηγεί τη χώρα «στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει» και πως «μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων (περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περεταίρω διεύρυνση των ανισοτήτων)».

«Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή