ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέες απειλές Ερντογάν με αναφορές στο Καστελλόριζο

Νέες απειλές Ερντογάν με αναφορές στο Καστελλόριζο

Νέες βολές για «όσους ενεργούν κατά της Τουρκίας» εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η ενίσχυση της αποφασιστικότητας της Αγκυρας.

«Οσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα παραβιάζοντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα πρέπει να αποδεχθούν τα γεγονότα. Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος ή ασεβής πράξη κατά της χώρας μας, αντί να μας στρέφει από το δρόμο μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Καστελλόριζο κάνοντας λόγο πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας 780 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί».

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του ο Ερντογάν ανέφερε πως η Αγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ, καλώντας όσους επιβουλεύονται τα «τουρκικά δικαιώματα» να πάρουν μάθημα από τη διπλωματία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα «όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Η βούλησή μας για την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και των τουρκικών δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι σταθερή μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.