Σφοδρά πυρά από Φ. Γεννηματά και Δ. Κουτσούμπα

Σφοδρά πυρά από Φ. Γεννηματά και Δ. Κουτσούμπα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, η οποία υπενθυμίζεται πως έγινε με δική της πρωτοβουλία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έστειλε λάθος μήνυμα, καθώς «σφύριξε πρώτος» τη λήξη της πανδημίας. «Συμμετείχατε σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς να φοράτε μάσκα και χωρίς να λαμβάνετε μέτρα προστασίας. Οταν αυξήθηκαν τα κρούσματα, έφταιγαν οι νέοι…» είπε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στη συνέχεια στο θέμα του τουρισμού, που έχει διχάσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

«Κύριε Μητσοτάκη, η μάσκα του σοσιαλδημοκράτη που προσπαθείτε να φορέσετε δεν σας προστατεύει από τις χρόνιες ασθένειες του κόμματός σας. Ακόμη και σήμερα αναζητείτε σχέδιο για τη δεύτερη φάση της πανδημίας – γιατί το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης το ακολούθησαν κρούσματα εισερχόμενα που κυκλοφορούσαν ανέλεγκτα», είπε αναφερόμενη στη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων και στο άνοιγμα του τουρισμού. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως περιόρισε τους ελέγχους αντί να τους αυξήσει και «τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, όπως και τα θύματα που θρηνούμε». Κατέληξε δε πως «κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ζήτησε σε περίπτωση που ακολουθήσει έξαρση της πανδημίας να υπάρξει επίταξη από το κράτος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Παράλληλα, τάχθηκε κατά του κινήματος που αναπτύσσεται κατά της μάσκας, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους «βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τις ανορθολογικές απόψεις και τη συνωμοσιολογία με τις αντίθετες πολιτικές απόψεις, όπως την εναντίωση στο ΝΑΤΟ».

Ακολούθως ο Κυρ. Βελόπουλος μίλησε ευρύτερα για την πολιτική κατάσταση πριν περάσει στο υγειονομικό θέμα. Εκεί ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσον ενδείκνυται η χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, λέγοντας πως οι επιστήμονες που προωθεί η κυβέρνηση έχουν πέσει σε αντιφάσεις. Επικαλέστηκε δε απόφαση του ΠΟΥ που κάνει λόγο για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25 από του βήματος της Βουλής ανέφερε πως στήριξε τα μέτρα της κυβέρνησης στην α΄ φάση της πανδημίας, κατηγόρησε ωστόσο την κυβέρνηση για αδράνεια κατά το δίμηνο της καραντίνας και για έλλειψη προετοιμασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή