Στο ΝΑΤΟ θέτει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις

Στο ΝΑΤΟ θέτει η Ελλάδα τις τουρκικές προκλήσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παρέμβαση της ελληνικής πλευράς στο ΝΑΤΟ θα τεθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο όπου με πρωτοβουλία της Ελλάδας θα γίνει μια πολιτική συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα και εκεί θα τεθούν οι παράμετροι για τις όποιες τεχνικές συνομιλίες ακολουθήσουν. 

Σε ό,τι αφορά το έγγραφο Στόλτενμπεργκ που είχε δοθεί στις δυο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν θα είναι έτοιμη.

Πάγια θέση της Αθήνας είναι ότι απαραίτητη συνθήκη για την αποκλιμάκωση είναι η απόσυρση του Ορούτς Ρεις και του στολίσκου που το συνοδεύει. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ καθώς και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι συνομιλίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στo αρχηγείο του ΝΑΤΟ για το πώς θα αποφευχθεί μια κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, αναβλήθηκαν για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η καθυστέρηση ζητήθηκε από τη στρατιωτική επιτροπή της Συμμαχίας. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή