Ο γρίφος των νέων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο γρίφος των νέων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον έκτακτο «πρωινό καφέ» στην Κουμουνδούρου, που συνεδρίασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά αργά χθες το βράδυ, έγινε σαφές πως οι διεργασίες για την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών έχουν φουντώσει και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να καταλήγει σε ένα τελικό σχήμα. Τις προθέσεις του τις ανακοίνωσε και τις συζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων αλλαγών ανακοινώθηκε και η μετακίνηση του Νίκου Παππά από το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας σε άλλον τομέα. Αν και στη συνεδρίαση δεν φέρεται να υπήρξαν αντιρρήσεις από τη μεριά του, πηγές αναφέρουν ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δει εξαρχής με καλό μάτι μια τέτοια μεγάλη αλλαγή. Η εξίσωση δεν είναι απλή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ανοίξει νέο μέτωπο με τους «κομματικούς», τη στιγμή που με την τοποθέτηση Τζανακόπουλου και Ηλιόπουλου ψηλά στην ιεραρχία έχει αλλάξει σελίδα στις σχέσεις του μαζί τους. Με αυτό ως δεδομένο, η μη παραμονή του Νίκου Παππά στη θέση του φαίνεται πως ήταν μονόδρομος, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα εκλαμβανόταν από την πλευρά των «53+» πως όλη η διαδικασία έγινε μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί ο Πάνος Σκουρλέτης από τη θέση του γραμματέα.   

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις στο νέο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» που θα σχηματίσει και συνεπώς «δεν είναι θέμα Παππά», τόνιζαν κομματικές πηγές. Αρκετοί είναι οι νέοι βουλευτές που περιμένουν το σήμα από τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, ωστόσο, ακόμα να έχει ξεδιαλύνει εντελώς το τοπίο. Δεν αποκλείεται σήμερα το απόγευμα να ανακοινωθεί το τελικό σχήμα. 

Εν τω μεταξύ, τη γραμμή της συνολικής αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής έδειξε πως ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές της εβδομάδας, ζητώντας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα ακόμα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει έτοιμος να συγκρουστεί μετωπικά με το Μαξίμου και αυτό αναμένεται να ζητήσει από τους νέους τομεάρχες. Ειδικότερα στο ζήτημα της πανδημίας, με το αίτημά του προς τον πρωθυπουργό επιχειρεί να αναδείξει κατά πόσον υπάρχουν θολά σημεία στις αποφάσεις της κυβέρνησης να αυξηθεί στην καρδιά του καλοκαιριού στο 85% η πληρότητα των πλοίων, να μην πυκνώσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να περιοριστεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να αρχίσει το «σκληρό ροκ» ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν τα σχολεία, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε και την πρώτη του δήλωση από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση, ενώ σπαταλά με πρόσχημα την πανδημία δημόσιο χρήμα ακόμα για τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ που χαρίζει σε ιδιωτικές κλινικές, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα με έως 15 μαθητές. Αντίθετα, εν μέσω πανδημίας θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή