Αλ. Τσίπρας: Προσωπικά υπεύθυνος για το δράμα στη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αλ. Τσίπρας: Προσωπικά υπεύθυνος για το δράμα στη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανείπωτη χαρακτήρισε την καταστροφή από τη φωτιά στη Μόρια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη».

«Η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει. Και θα έκλεινε. Είχαμε ήδη προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Αυτή η πληγή όμως, αντί να κλείσει βάθυνε. Οι 5.000 της Μόριας, έγιναν 20.000 σε ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει δειλά και ασύντακτα το σχέδιο αποσυμφόρησης. Η Ν.Δ. έκανε την Ελλάδα το αποπαίδι της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα στήριξης της Λέσβου, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί

Σε σκηνές οι 3.500 άστεγοι του ΚΥΤ της Μόριας

Το χρονικό της πυρκαγιάς στη Μόρια (βίντεο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή