Αναστασιάδης προς Ε.Ε.: Να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις έκνομες ενέργειές της

Αναστασιάδης προς Ε.Ε.: Να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις έκνομες ενέργειές της

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ και ηγέτες άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.. 

Σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, ο κύριος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να υποβαθμιστεί η βαρύνουσα σημασία της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας και ότι η Ε.Ε. πρέπει να μετουσιώσει την έκφραση αλληλεγγύης σε αποφασιστικές ενέργειες».

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι διπλωματικές προσπάθειες από πλευράς Ένωσης, δυστυχώς, δεν επέφεραν θετικό αποτέλεσμα και επανέλαβε ότι θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να υπάρξει άμεσα αποφασιστική δράση, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία πως η Ε.Ε. παραμένει ενωμένη για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της». 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να τίθενται σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία κρατών μελών. Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ» κατέληξε ο κύριος Αναστασιάδης.

Σημειώνεται πως η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Μισέλ, για την πραγματοποίηση προπαρασκευαστικών συζητήσεων με ομάδες χωρών – μελών της Ε.Ε., ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Στη Σύνοδο θα διεξαχθεί συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή