Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Σταϊνμάιερ  – Τι είπαν για Τουρκία και Μόρια

Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Σταϊνμάιερ  – Τι είπαν για Τουρκία και Μόρια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις στη Μόρια, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική επιθετικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σταϊνμάιερ επικοινώνησε με την κ. Σαηελλαροπούλου προκειμένου να της εκφράσει την αμέριστη στήριξη της χώρας του και την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού για τις εξελίξεις στη Μόρια. Υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι Γερμανοί υπουργοί βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τους Έλληνες ομολόγους τους, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα στην ανακούφιση των πληγέντων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Γερμανό πρόεδρο για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, τονίζοντας ότι η πανδημία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη διαχείριση της κατάστασης. Τόνισε ότι το πρώτιστο μέλημα των ελληνικών αρχών είναι η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων του νησιού και των φιλοξενουμένων στις δομές της Μόριας.

Ανέφερε ακόμη ότι εκτιμά την ετοιμότητα της κυβέρνησης της Γερμανίας να παράσχει άμεσα συνδρομή, καθώς, όπως παρατήρησε, είναι σαφές ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης η τουρκική συμπεριφορά»

Για την κατάσταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την ειρήνη σε όλη την περιοχή. Τόνισε δε ότι ανησυχία δεν προκαλείται μόνο από την έντονη τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο αλλά και από την επιθετική και προκλητική ρητορική που χρησιμοποιείται από τούρκους αξιωματούχους στο πιο υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανεπιθύμητου στρατιωτικού ατυχήματος. Τόνισε δε ότι «η τουρκική συμπεριφορά απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή