Το ελληνικό ΥΠΕΞ για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου

Το ελληνικό ΥΠΕΞ για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα και εμβληματικής μορφής του αγώνα κατά του καθεστώτος του άπαρτχαϊντ, εξέφρασε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μία εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας της Νοτίου Αφρικής και έναν προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση τους και στάθηκε διαρκώς στο πλευρό του Νέλσον Μαντέλα στο αγώνα του τελευταίου κατά του άπαρτχαϊντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: 

«Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Μπίζου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ομογένειας της Νοτίου Αφρικής και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γεώργιος Μπίζος, επιφανής δικηγόρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ στάθηκε διαρκώς στο πλευρό του Nelson Mandela στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης του Νέλσον Μαντέλα, ενώ συμμετείχε ουσιαστικά στην αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας στον τομέα εγγύησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της Νότιας Αφρικής, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ως ιδρυτικό μέλος της πολύ σημαντικής για τον ελληνισμό σχολής SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και με τον αγώνα του διεθνώς για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αποτέλεσε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Νότιου Αφρικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή