«Οχι» σε άρση ασυλίας Πολάκη

«Οχι» σε άρση ασυλίας Πολάκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκε χθες από την εθνική αντιπροσωπεία αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Π. Πολάκη, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο δημοσιογράφος Γ. Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Επί 165 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ψήφισαν 84 (από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25), υπέρ 80 (Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, Ελλ. Λύση), ενώ υπήρξε και ένα «παρών» από τον κ. Β. Κεγκέρογλου. Υπενθυμίζεται ότι, στην έκθεσή της προς την Ολομέλεια, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε κατά πλειοψηφία ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη. Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η εις βάρος του μήνυση θα έπρεπε να απορριφθεί καθώς αφορούσε λεχθέντα από εκείνον κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

«Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η μήνυση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, δεν αίρεται η ασυλία του βουλευτή», είπε, για να προσθέσει ότι η μήνυση που του έγινε υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Κατά την ίδια διαδικασία, με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε να αρθεί η βουλευτική ασυλία, για άλλες υποθέσεις, των βουλευτών Β. Σπανάκη και Γ. Βαγιωνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή